Sunday, October 2, 2011

i miss YOU!!!

you...you..you...

i REALLY2 miss YOU!!!

huhuhuhuhuhu...

ptg2 camnie tiba2 rindu sgt kt RODZIAH BINTI MEGAT OSMAN!!

kenapa ea?
sebab..dia ialah MAMA saya!
kenapa?
saya manja sangat ke?
biarlah! yg penting saya syg MAMA saya..  =)

hurmmm..
apa la yg beliau tgh wat ptg2 nie kan..kan..
mesti la layan kerenah adik2 kt umah 2..
rindu nk lepak kt umah..
gurau2 dgn beliau n rindu nk mkn masakan beliau..

huhu..
untung la sapa yg dekat ngn umah kan..
bley balik selalu n jmpa mama/ibu/mak/mummy n umi masing2.. =(


YEAP! saya SAYANG mama + abah saya..

Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..


Marilah kita kenangkan dosa kita kepada orang tua kita. Siapa tahu
hidup
kita dirundung nestapa kerana kedurhakaan kita. Kerana kita
menghisap
darahnya, tenaganya, airmatanya,
keringatnya. Istighfarlah, Istighfarlah. ..
Barangsiapa yang matanya pernah sinis melihat orang tuanya. Atau
kata-katanya sering mengguris hatinya, atau yang jarang
memperdulikan
dan
mendoakannya. Percayalah bahawa anak yang derhaka siksanya
didahulukan
didunia ini.
Ayah... Ibu ampunkanlah dosa-dosa anakmu... 

amin2..


* luahan seorang anak yang merindui family di kampung..huhu..  =(

Monday, September 26, 2011

kongsi 59 dan org RUMAH?

hey peeps!!

wah!
dh b'habuk lak blog aku nie..
sory2..lately nie cam bz skit lorh...huhuhu..
haaa..
bila dh lama x update,mesti macam2 bnda nk story kan..kan...hee..
dh macam MAMI JARUM lak..haha..

xpe2..nie bukan gosip liar..juz nk B'KONGSI ngn korang...

chup2!! dh terpesong lak yee...
Ok2..
b'balik pd post kali nie eaa...
post kali nie SIMPLE je taw..
rasanya bila korang tgk title pun sure dh bley agak kan..hahaha..
YUP2!!
kongsi 59 n org RUMAH masing2..hee..
hari makin hari berlalu..
ahli kongsi 59 makin menemui jodoh masing2..
aaaauuuuuuuuuwwwwww!!
bunyi pun cam menarik je..jom g TERJAH!! :)

meh sini aku kenalkan yg dulu n yg latest 1..lalalalala..KANTOI sume! heee..

pertama sekali.. (mesti korang dh bley agak..aku lewr) haha..


  
lan <3 feez


kedua ( nie senior couple dlm kongsi 59) hee..

aniq <3 fara

ketiga ( dua2 org UTARA nie..org kmpung aku weyh) hee..

roy <3 eila
keempat ( nie veteran nie..org lama2 bercinta) hoho..

dm <3 eyqa

 kelima ( antara pling baru nie..couple yg makan byk) hehe..

apis <3 sharon
keenam (haa..ini yg paling LATEST dlm umah aku.) haaha..
panjang <3 chacha
ketujuh (ini masih SINGLE..) =)

azri <3 ???
kelapan (ini masih SINGLE) =)
mie <3 ???
terakhir (yg comel nie ramai org nk..tp dia jual mahal..SINGLE lg! )  =)

.
syuk <3 ???
yeay!
complete semua ahli kongsi 59!
haa..mesti korang cakap yg aku asyik post bnda2 cmnie je kan? haha..
biar lah! aku suka! hoho..
hope korang suma dpat doakan kami yeee...
yg mane dh ada org RUMAH,doakan kami kekal hingga ke akhir hayat!
n yg mane SINGLE,kita sama2 doakan cepat bertemu jodoh ye...
amin...

*actlly post kali nie nk intro pasal PANJANG n CHACHA! haha..

CONGRATZ geng!


hope korang n kita sume berbahagia selalu ye...
bercinta 2 bercinta gak ye..

STUDY jgn lupaa naaaaa....hahahaha...

zaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!


=)

Wednesday, April 13, 2011

" i'm lovin' it "

 
YES

" i'm lovin'it "

semalam makan KFC..

&

hari nie makan mcD!

* thanx hunny..  =)



Tuesday, April 12, 2011

" HUJAN 2 "

..............................
aik?
hujan 2?? meaning??
hujan lg ke? hahahahaha...
bukan hujan lg la...
okeyh!
ini merupakan sambungan utk hujan yg td..
klu korang baca entry b4 nie,mesti korang tawu apa yg aku nk kan..kan..  =)

 yeay!!!

alhamdulillah..
t'capai gak kehendak aku..hehehe..
kt sini nk ckp thanx kt si comelku sbb blnja KFC td..
* tiba2 je si comel ajak g kfc..mayb dia baca blog aku kot..haha...

thanx dear..
happy + kenyang sgt..





* nanti blanje lain plak.hehe..

" HUJAN "

hey BLOGGER!!


ini ke yg aku maksudkan?
hahahaha...jgn slh faham ok..
BUKAN band hujan 2 la..tp...
da real HUJAN kt area beranang,selangor..  =)

" Hujan yang turun bagaikan mutiara
  Berkilau bersinar berkerdipan
  Subur menghijau bumi terbentang
  Dan bayu berpuput lembut......... "

eyh! t'nyanyi plak...hehehe..
okey..smbung cite ea..
actlly lps blik dri klas tghari td aku terus tido..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.. (kepenatan ok!)
punya la nyenyak tdo smpai x sedar HUJAN! yahooo!
mesti la happy kan..kan..sbb SEJUK!
tp...
bila dh hujan 2,confirm la LAPAR!
huhuhu...
now aku xtawu nk wat ape...
juz tnggu hujan stop sambil kelaparan!

uuuwwaaaaaaaaaaaaaaa!!

kan best klu time2 cmnie dpt mkn..

KFC! 

 -kentucky fried chicken -

fuh!
sedap kan..kan...  =)
* actually aku juz nk ckp yg aku tiba2 je rasa nk mkn KFC!

hehehehe...

-the end-
 

Monday, April 11, 2011

..........




NOT IN DA MOOD NOW!!!

MARAH!

TENSION!

PENAT!

SEMUA ADA!

sekian...

Sunday, April 10, 2011

"SUDAH berpunya??? "


haaaa...
mesti timbul persoalan kt korang kan..kan..
xpe2..
ari nie aku akan jawab p'soalan2 ini! hee..
actlly entry kali nie nk cite skit psl ROOMATE aku! haha...
cam suma org taw,habitat ktorg kt kongsi  59!
n bilik aku dihuni oleh 3 jejaka tampan!
LAN, HAFIZ n ANIQ!  =)

haaaaaa.....


b'balik pd title kt atas nie lak ok?
ehem..ehemmm..
b4 nie sume org tawu yg aku n aniq je ade gadis..  =)
tp...
now sume nye dh brubah ok..hahahaa..
jgn t'kejut lak...

MOHD HAFIZ BIN ANZAHARI SUDAH BERPUNYA!!!

caya la bro! hihihihi..
so,now dlm bilik aku dh xde yg single...eeeuuuwwww!!  :p

to apis : pasnie lu bley ar gantung pic gadis kt dinding cam wa n aniq wat..hehe..

Opssss!

b4 tu t'lupa lak...
korang mesti nk tgk spe gadis 2 kan..kan..

jeng..jeng..

sharon + hafiz

amacam?
nmpak sweet kan..kan..TERBAIK!
dgr cite diorg couple 1 april 2011!
tarikh keramat ok..sbb ari 2 jgk burfday si hafiz nie..hehehe..
yup!
mmang still baru..tp korang xtawu yg diorg nie actlly dh lama ehem2..KANTOI!   :p

bro..
kawan2 sume doakan lu bahagia ok!!  =)


okeyh! dh setel da new couple..
alang2 tu aku tnjuk skali couple2 veteran ok..hihihi...


aniq + fara



 *couple nie since 7 ogos 2009!  =)

 
feez + lan


* couple nie since 9 september 2009! =)

HOPE KITA SUMA AKAN KEKAL SELAMANYA...
KAWAN2 DOAKAN KAMI JUGA YE..



* couple,couple jugak..study jgn lupa ea..hehehe..

" KEMALASAN! "

11 april 2011..
bersamaan hari isnin..
actlly sume student kolej aku MENGHARAPKAN cuti hari nie..
disebabkan kolej aku JOHAN bg sukan KASUKMA!
tp..
apakan daya..ktorg x dpt CUTI!!!!!
argghhhhh!!!
geram lak rasanya! hurmmm...
no choice! so t'paksa g klas cam biasa..huhuhu...
TAPI!
bila dh pegi klas,lain plak jadinya..haish..
smpai je kolej bru tawu yg class pagi CANCEL!
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
penat je bgun awal..ptg kang kena g klas lak..
bila dh camnie,sumpah MALAS gle nk g klas ptg...huu..
rasa MALAS + BOSAN + LETIH + NGANTOK sume ada...
huuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmm!!!

 

* boleh x XNAK g klas seterusnya???

sI coMeLku!

Jeng..Jeng..

hehehehe..
gimik je lebih kan..kan..
ala...
aku sure if korang tgk title pun dh tawu spe kan..kan..

peeewwwiiittttttt!!!!!!!!!!!
hahahaha...

spe lg klu bukan nurul faeizah binti husin..   =)
utk post kali nie,aku sje nk tunjuk pic si comelku kt korang..
seriusly ska gler pic nie..
si comelku nmpak cute n ala2 korean!!!
hehehe...

I

LOVE

YOU


 <3

Tuesday, April 5, 2011

telur oh telur...

TELUR OR TELOQ???
hurmm..
rasanya sama ja maksud dia kan...kan..
tp nie telur yg bley di makan ok!
korang jangan pikir lain lak ea..hehe..

ok.
utk post kali nie,aku nk ckp yang.........

now aku suka gila makan TELUR MASIN!!!
hahahhahaha..cam lawak kan..kan..
tp nie serius taw..SEDAP WOOoo! 
now bila beli nasi kt cafe kolej,slalu beli telur masin nie skali..

nyum! nyum! nyum!  =)

 * selamat mencuba..  =)

Monday, April 4, 2011

" New Book Begins "

Whats da meaning of dis title???

HEY BLOGGER!!!

i'm start a new book in ma life...

hope everytink will be fine after dis..
support drpd FAMILY n KAWAN2 amat diperlukan..  =)

- buku baru yg kosong akan di corak semula - 
- muhd shazlan sayang nurul faeizah -

Sunday, April 3, 2011

CuN!

haaa...
mesti korang t'pikir-pikir ape yg CUN kan..kan..
hehehee..
actlly CUN nie title utk movie yg aku tengok baru2 nie..

*tgok dgn si COMELKU!  =)

nie detail2 seat kitorg :

-GSC (midvalley)
-total rm12.00 (adult)
seat no : K15 n K16
time : 6:35 pm
date : 02/04/2011

b4 tgk cite nie,korang mesti ingat cite klakar kan...kan..

YUP!

cite nie mmang klakar..tp..
ade pengajaran + mesej yg ingin di sampaikan kpd penonton..  =)
seriusly x rugi klu g tgk taw..taw..
kt sini aku hidangkan sinopsis cite 2 k..

*kira aku promote skali la..hehehe..

Sinopsis Filem Cun

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.
Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.
Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’

* Tanpa Mengecewakan korang.. Saksikan Trailer Filem Cun dibawah ni… enjoy uoooolllllsssss!!!..

video

amacam? best kan...kan..
so..
JANGAN LUPA TENGOK FILEM  CUN!



 

Rindu yang tiba-tiba...

Blogger...
actlly i'm NOT ok..huhu..
seriusly..
tiba-tiba je aku rindu FAMILY n KAWAN2 BAIK aku..
rasa cam nak nanges je..  =(

GOD!!
help me plis...huhu..
kenapa suma nie jadi???

WHY? WHY? WHY?

* hampir give up...